Lifestyle Creativity
01 Jul 2018

Australian Short Film Theatre in Roppongi -Powered by Flickerfest

Australian Short Film Theatre in Roppongi -Powered by Flickerfest

Flickerfest

For one day only, the Roppongi Hills Arena will transform into a mini-land down under with an Australian short film, food and drink festival as part of Australia now.

A programme of surprising, exciting and ground-breaking Australian short films from Australia’s most talented filmmakers will be shown to audiences at the covered outdoor arena at Roppongi Hills on a 300” LED Monitor.

The festival will feature food trucks selling Aussie beef and lamb steaks, wine, beer and more from Australia, allowing guests to enjoy an outdoor Australian-style picnic right in the centre of Tokyo.

The film screening is free of charge and welcomes all guests. No tickets are required.  For further inquiries about the event, please call 03-5777-8600 (8:00-22:00; Japanese only).

Date: Sun 1 July 2018

Time: 12:00-18:30

Venue: Roppongi Hills Arena

(Host: Australian Embassy in collaboration with Flickerfest)

Entry: Free

(Sponsors: Australian government, Australia now sponsors)

Please see below for the details of the program.

12:00-           Food Truck/Activity

12:40-12:50  Performance by balloon artist

13:15-13:30       Opening Remarks

Expressing your emotions is never easy. Will eight-year-old Oscar find a way to say goodbye to his best friend Ashley?

13:33-13:44   Boggabilla Bus (11 mins)

13:44-1355     Dreamweaver (11 mins)

Go-kart racing offers the new kid on the block a way to connect with his peers.

13:55-1400    Intermission

14:03-14:13      Welcome to Country (10 mins)

When an elite public servant visits a remote Aboriginal community to prepare for the visit of a VIP, he discovers the true meaning of the word ‘welcome’.

14:13-14:26      The Eleven O’clock (13 mins)

The story of a psychiatrist and his delusional patient who believes that he is also a psychiatrist. The session gets out of hand as both try to treat one another.

14:26-14:30      Intermission

14:34-14:47    Fysh(13 mis)

A story of a man and the fish that changed his life.

14:47-14:57    Lost Property Office (10 mins)

Ed is custodian of a Lost Property Office. Working all alone, he begins to think that perhaps he is the one who is lost.

14:57-15:00      Intermission

15:01-15:11        Melon Grab (10 mins)

Empty truths, endless conversation, and youth frozen in time. Two young friends go skateboarding together for the last time.

15:11-15:30        Talk show 

Tetsuya Bessho, Actor and Australia now Goodwill Ambassador will speak about his passion for film.

15:31-15:51     Screening of Shakespeare in Tokyo

Written and Directed by Genevieve Clay-Smith
Cast: Gerard O’Dwyer,Shioli Kutsuna,JJ Sonny Chiba
An Australian Shakespeare fan with Down syndrome, sets off on a solo adventure
to discover Tokyo in order to get away from his overbearing older brother. Along
the way he uses his knowledge of the Bard, his sketchbook and his wits to win the
hearts of the people he meets.

15:51-16:21     Intermission

16:25-16:36   Boggabilla Bus (11mins)
13:44-1355     Dreamweaver (11mins)

16:20-16:22   Intermission

17:00-17:10       Welcome to Country (10mins)
17:10-17:23     The Eleven O’clock (13mins)

17:23-17:26    Intermission

17:30-17:43       Fysh (13 mins)
17:43-17:53    Lost Property Office (10mins)
17:53-18:03       Melon Grab (10mins)

18:03-18:13       Closing of the event

 

Australian Short Film Theatre in Roppongi brings award-winning Australia’s short film highlights from the Flickerfest International Short Film Festival to Japan.

Flickerfest is Australia’s leading and most influential short film festival, qualified by the Academy and recognised by the British Academy of Film.

Now in its 27th year, Flickerfest continues its proud tradition of bringing world-class short films to Sydney’s Bondi Pavilion over 10 days every January.

The festival celebrates and uncovers the most talented filmmakers Australia and the world has to offer. World-renowned Australian movie stars such as Cate Blanchett and Hugh Jackman have advocated for Flickerfest, acting in some of the films.

Please come and experience the Australian-style film festival in the heart of Tokyo!

Page
Top